Pages

Thursday, 17 November 2011

The Script!

Howdy all! Longggg time no see. Geez, these past months i've been busy (not really, or lazy?) to write and share anything in the blog.

Well, anyway i went to The Script concert in order to attend Guiness's Arthur Day in Pullman hotel Jakarta, last November 12. That was my second concert (the first one was on JavaRockingLand on 2009).




At first, i couldn't see a thing though i didn't stand far from the stage but then finally i could get closer! 

I only know the lyric for the last 1/3 performance + me on a closer look =
\(^o^)/

Wednesday, 27 July 2011

Articles for Activia Yogurt Website

Menulis artikel itu sebenarnya gampang-gampang susah. Selain diwajibkan untuk mengikuti sebuah tema, pintar-pintar mencari data dan merangkumnya kedalam satu tulisan, disitulah serunya. Makin banyak menulis, makin belajar. So, berikut kumpulan artikel dari website Activia yogurt yang akeu tulis. Monggo di intip.....
And another few unpublished articles (yang akan diupload kemudian, hihiy)

Tuesday, 28 June 2011

Mid year thought

Hallo dear. Long time no see.

Lately i kinda have a mixed-up feelings. More like a bitter sweet plus robotic formal mashed up with a happy-o-rama! Dunno, life's kinda looks like a roller coaster.

But as i requested and believed, right about one hour before January 1st 2011 few months ago; that This Year, is going to be big. This year, is going to be something.

I've spent 2 previous years of life doing almost nothing special. Doing ordinary common things which lately i consider those as a wasting of time. But hey! regret is one lousy thing, right? Those years had formed me into what i become right now and voila! I am feeling much more stronger and ready to face the future vague adventures!


Halo 2011!

Rahasia Senyum lebar

Selain rasa senang akibat berbagai hal seperti menang undian, mendengar lagu kesukaan, olahraga bahkan sampai jatuh cinta, timbulnya garis senyuman yang menyungging di bibir kita pun tak lepas dari urusan perut yang lancar. Lho kok bisa?

Coba bayangkan, siapa yang masih bisa senyum kalau perut mengalami banyak gangguan? Entah itu karena salah makan, sembelit, perut kembung, maag dan semua kisah klasik penyebab sakit perut yang banyak menyerang kita. Meskipun demikian, masih banyak orang yang menganggap gangguan pencernaan sebagai hal yang lumrah terjadi. Cukup bermodal 'asal makan sayur' saja sudah menjadi solusi. Padahal hal itu saja tidak cukup :(

Pernah mendengar perkataan, 'You are what you eat'? Bukan berarti tubuhmu akan menjadi hijau akibat gemar menyantap brokoli, ya! Tapi jika kita mengkonsumsi makanan sehat, output ke badan kita pun akan sama sehatnya! Dengan begitu berarti rumusnya akan menjadi : Badan sehat + hati senang = senyum terus! Bukankah senyum adalah salah satu jendela hati?

Kunci badan yang sehat, tidak bisa dipungkiri lagi berasal dari dalam, dari apa yang kita masukkan ke dalam perut kita. Selain asupan makanan sehat, konsumsi yogurt yang lezat dan kaya probiotik pun jelas wajib jadi agenda santap harian kita! Segerombolan bakteri baik didalamnya akan senantiasa meningkatkan gerak peristaltik sistem pencernaan sekaligus memisahkan nutrisi untuk perbaikan jaringan. Kerja keras mereka inilah yang menghasilkan keseimbangan kondisi usus kita sehingga nggak jadi 'mood-mood-an' :D

So, ingat terus ya. Dengan konsumsi makanan sehat bergizi plus yogurt tiap harinya, sama dengan senyum cerah ceria dari perut yang terpelihara!

Ketika Sigat Gigi dan Deodoran Saja Tak Cukup


Well, mungkin kamu sudah berusaha sedemikian rupa untuk mengusir bau yang membandel. Segala 'alat tempur' dikerahkan tapi tetap saja bikin bertanya-tanya mengapa juga bau (badan, mulut, semuanya!) ini tak kunjung berhenti mengganggu. Hm, mungkin rahasia tak terduga yang satu ini nggak pernah terlintas di pikiran.

"Saya bukan fans berat yogurt", kata kamu suatu ketika saat ditawarkan makanan yang satu ini oleh teman dan keluargamu. Entah rasanya yang asem (padahal sudah banyak yogurt aneka rasa lho!) atau texturnya yang kadang bikin nggak enak di perut. Then, you must've known this unexpected fact: Yogurt mampu menjaga kesehatan usus dan mencegah perut kembung!

Karena pada dasarnya yogurt itu adalah sumber terbaik probiotik, bakteri sehat yang membantu memecah karbohidrat-tidak-tercerna dalam usus sebelum mereka berubah wujud menjadi gas. Jadi bisa dibayangkan dong kalau kita memiliki minim sekali kandungan gas 'nakal' pada perut, efeknya tentu selain badan lebih terasa 'enteng', tidak kembung and goodbye smelly odor!

The Coolest Beauty Treatment

Kalau statement diatas membuatmu berfikir tentang es batu atau berendam di danau bersuhu rendah, not even close!  Selain teksturnya yang tebal, creamy, plus rasanya yang luar biasa enak; yogurt ternyata punya banyak peran penting juga lho buat perawatan tubuh terutama kulit wajah dan rambut. Dua aset penting para cewek nih :D



Kulit
Terkadang, hari-hari kita suka dipenuhi dengan keluhan dan komentar mengenai kulit wajah (hayo ngaku!). Selain benda yang satu ini adalah yang paling pertama dilihat orang, sedikit ‘gangguan’ saja sudah sukses membuat mood dan pede jadi drop.

Tahukah kamu; disamping tingginya kandungan zinc, plain yogurt mengandung lactic acid yang secara natural melembutkan kulit. Kemampuannya menambah enzim dan minyak pada kulit juga merupakan salah satu alasan mengapa yogurt dapat bekerja dengan baik sebagai natural moisturizer.

Mengecilkan pori-pori, meningkatkan kualitas tekstur kulit dan mencerahkan warna kulit yang sehat, tidak heran kalau banyak masker wajah yang memiliki kandungan yogurt didalamnya.

Rambut
Faktanya, rambut di kulit kepala tumbuh sekitar 1/2 inci per bulan dan keindahan rambut berawal dari kulit kepala yang sehat.

Pijatan pada kulit kepala mampu menstimuli pertumbuhan juga membantu akar rambut mendapatkan nutrisi serta mengusir kotoran penghambat pertumbuhan sel rambut.

Kalau sehari-harinya kamu rajin menggunakan condisioner, plain yogurt sudah lama dipercaya khasiatnya untuk melembabkan kulit kepala juga menenangkan kulit kepala yang gatal (plus mengusir kemungkinan kamu untuk berketombe). Impian untuk mendapatkan rambut yang lembut dan sehat kini selangkah lebih mudah!

Monday, 20 June 2011

Monday, I'm in Love :)

Today is funny. I feel very happy. Why? Well basically because i was going to have a meeting on Pondok Indah which turned out to be the wrong date. It should've been tomorrow! (Ehm, we didn't read the email carefully *__*).

Okay, we then headed to Pondok Indah Mall, craving or sushi at Sushi Tei :3 Mwahahahh.

Salmon Bally Soup (with veggie, mushroom and noodle) :9

Then we headed to Cilandak Town Square! Another meeting (which i, also have no idea why i should come *_* ). Well, not about the meeting that i love, it was the :

TADAA!! This book is, god. I tell you. Even though it contains some silly facts things, but the moral and positivity are brought up. Nicely done!

And this shoes! Semi-wedges T__T
Thank you so much or The Little Things She Needs you really know what i want :D

Complete for today :)




Monday, 4 April 2011

New Tag, New Hobby : Afternoon Walk!

Dear all, i have a new hobby. It is Afternoon Walk!

At first i didn't realized that going out that time is such a good and fun thing to do. The weather is so comfortably warm, the nuance is so.. what should i say, delight? And the transition between afternoon and evening is great! I mean you can walk and enjoy the sunset through the bus window, for example.

Therefore, my new tag, Afternoon Walk will start, now! And i'm going to post the first two experiences after this :)

Enjoy!

Tuesday, 8 March 2011

Yellow Mini Me!!


Today,i got a muffin.
a yellow mini-me!!

and here are its conditions as i reached home (read: dinning table)


:|

Wednesday, 2 March 2011

Me in many form and shape :|


People's interpretation about me. In many form. Shape. Creature. Whatever you name it! *_*
I don't know whether to laugh or cry, but one thing i know: 
they love me! bahah!

1. Me as a soybean. A helpless soybean :|
2. Me as a drinking water dispenser :|
3. Me, coming back from Bali.
4. Me, normal shape.
5. Me, as a somewhere native people :|
6. Me, looking at my so-called husband cheating with his secretary :|
7. Me, as an octopus!
8. Me, as an old lady...

x'|


Sunday, 20 February 2011

Inspirational Gallery


And any other amazing yet inspirational quotes that you can find, here :)

Friday, 18 February 2011

Minima Maxima Sunt

Speaking of will,
there are dozen, even thousand hundreds things we all people want in life.
"Please, please, please, let me, let me get what i want this time"
-The Smiths


What are we looking for?

The will to pursue something grand, either it's a status, money, wealth, ambition, makes people to try so hard and run so fast without considering its surrounding and impact of their act upon their nearest realty.


The will to pursue something vague, sometimes makes people to forget the plan, sense, and mind, which is dangerous only if they don't have a strong grip of what they've done.


The will to pursue something big, something 'so-called happiness', makes people to misinterpret the term of happiness itself.

At the end, happiness might've played a tiny role in people's ambitious journey. It blinded, it banished, it behold the worst part of avarice of all. 





Minima Maxima Sunt
The smallest things are most important. 

Do you pay attention?

Sunday, 9 January 2011

A Giant Leap ~ The Year of Fierce

Okay i'm opening this post by giving you few big leaps that (i think) has changed few things in my life.

**Okay numero uno is,  a hair cut!! Oh my God i wasn't thinking that i'm going to have my head shaved (uhm not really-shaved, though). I was thinking about James Dean. A man whose so attractive without really trying so hard. Same thing happen with Morrisey! :"> Therefore i visit my friend Varziel (i was introduced to her by Babooshka) whose cats are soo gigantic and, you gotta see her house. It's like where artist should stay and enjoy the rest of life surrounding with colors, papers, books, etc!! Kyaaa

 
Ehm, this was me. On the left was my abnormal uncontrolled hair. I had no clue what to do to them no more T_T *sob* - Middle: The position. You know that having your legs spread like that could give you more strength on the arse, hi3x - Right: One of the healthy-wealthy-gigantic-enormous cat i was talking about. More like a... puffy pillow!! :3 miauu

Hola hola aloha!! Loving my brand new hairstyle! :'D Thank you Varziel!!


**Oh number two is, a new office!! Yeah. With an elevator! With a super strong air conditioner! With a new interior! With a new ambiance! With a new friends! With new clients too! New canteen! New street! Big street! (*o*) 

 
Ehm, this is the first look. We just moved here like, a week. We can skate there too! LOL. And the funny thing is, it looks like an aquarium from the outside :D bahaaahh! 

The not so important thing is, i finally have a new piggy bank! (Or should i say, SuperBank!) 


You know, past two years weren't my favorite years to be honest because of a few unspoken reasons (boo hoo!!). And by the end of 2010 i finally found some sparks, tiny sparks which i believe i could make it bigger. The thing is, let's make past experiences as a lesson to learn :)


 
Taken from Alicemodjo Tumblr - where i put my thoughts in one line :D

*** Okay now it's time for this year's resolutions. I'm gonna make a super duper long list! Ready, set, go!!

- umroh, InsyaAllah
- riding a horse
- practicing archery
- more swimming!
- one apple a day
- excercising every day (tiny activity does count!)
- saving more
- read read read
- illustrate more!
- write more!
- have a bicycle
- learn Islam more deeply
- self management!
- FOCUS FOCUS FOCUS
- smile
- positive thinking!
- self respect
- less 'ojek', more busses!
- room = clean (like, always)
- practising saxophone
- loose weight maintain body weight,
- so, i could use many cute dresses,
- and live healthly ever after!
- oh, find new friends, more networking
- macrame for the sake of art
- try performance art? who's afraid
- travel, be a travel's writer
- talk to strangers
- bungee jumping and yell as loud as i can be
- balancing my imagination with a touch of rational
- avoid overthinking
- finish my 10 yo unfinished rug!!! 
- use garbage more art-wisely
- fashion blog, fashion illustrator
- knowing myself, more
- loving my family, more
- read newspaper
- competition-freak
- waxing
- scholarship again! (oh no, i aint gonna surrender)
- broad-minded
- more singing, more humming
- appreciate manual, less technology
- attend interesting events&seminar 
- have a life partner (ehem, guess this year is the IT year!) \m/ rrawkk

Seems like many, eh? Yes it does! :D Gee, i believe i have the guts to make it happen because like Rhonda Byrne said, 'You become and attract what you thinkThere you go. List may add themselves, though! x'D

Grip On.
Sky is the limit.


Thanks all!! with love 
-xoxo-